Home > 10 redenen waarom wintersport écht de moeite waard is!

10 redenen waarom wintersport écht de moeite waard is!

De fanatieke wintersporters onder ons hoef ik natuurlijk niet uit te leggen waarom wintersport zoveel leuker is dan een gemiddelde zomervakantie. Zeker nu we het afgelopen jaar niet op wintersportvakantie konden gaan, kunnen we niet wachten om de pistes weer te betreden.

Toch zijn er mensen die nog nooit op wintersportvakantie zijn geweest.Vaak is de reden; ‘ Ik hou niet van de kou’!
Wintersporters moeten altijd een beetje lachen om deze opmerking, wij weten natuurlijk dat het helemaal niet koud is en je vaak in een t-shirt op het terras van de berghutjes een kopje koffie drinkt. Maar er zijn nog veel meer redenen om op wintersportvakantie te gaan. 

10 redenen waarom wintersport echt de moeite waard is.

 1. Het schilderachtige uitzicht
  Maagdelijk witte bergen, blauwe lucht, besneeuwde bomen en knusse Oostenrijkse huisjes. Het lijkt wel een schilderij, zo mooi! Je bent de hele dag buiten bezig in de frisse en schone berglucht. Zit je in de skilift? Vergeet dan niet om even naar buiten te kijken, de vergezichten zijn echt adembenemend mooi.

 2. Workout voor je lichaam en geest
  Je bent de hele dag actief bezig zonder dat het als sporten voelt. Skiën is een goede workout voor je lichaam en omdat je de hele dag in de buitenlucht bent vergeet je de drukte van thuis en komt ook je geest tot rust.

 3. Heerlijk eten
  ’s Middags en ’s avonds een bord heerlijk warm eten. Tijdens het skiën en snowboarden verbrand je veel calorieën, dus een bord warme spaghetti of een heerlijk kaiserschmarrn tussen de middag is een must. ’S avonds sluit je de dag af met een heerlijke schitzel met pommes. En doordat je hele dag topsport aan het beoefenen bent, kom je als het goed is, geen gram aan! 

 4. Sneeuwzeker
  Bij skihal.com gebruiken we de slogan “Altijd Sneeuwzeker”. In de skihallen ligt altijd sneeuw en kun je rustig de beginselen van het skiën of snowboarden onder de knie krijgen of werken aan je techniek. Op wintersportvakantie is het ook fijn om er zeker van te zijn dat er sneeuw ligt. Er zijn verschillende gebieden die ook een 100% sneeuwgarantie geven, kijk maar eens op onze website naar de skivakanties https://skihal.com/skivakantie/

 5. Relaxed (het is niet koud)
  Veel mensen denken dus dat wintersport bestaat uit lijden in de kou. Gelukkig is niets minder waar. Door je heerlijke warme skipak en het warme zonnetje is de kans groot dat je het snel (te) warm hebt. Ook op wintersportvakantie is het verstandig je goed in te smeren. Doordat de sneeuw het UV licht weerkaatst is de kans op verbranding extra groot. Veel hotels en huisjes beschikken over een eigen wellness. Na een actieve dag op de piste heerlijk bijkomen in de warme sauna en stap je helemaal zen je bed in.

 6. Aprés-ski
  Dit mag zeker niet ontbreken! Direct na de laatste afdaling duik je de aprés-ski bar in voor een welverdiend biertje of een warme Glühwein. Gezellige meezingers knallen uit de speakers en de snaps zijn oneindig. 

 7. Uiterlijk speelt geen rol
  Met een lekker warm skipak een helm en een skibril, hoef je je niet druk te maken over je haar en make up. Dat scheelt ’s ochtends veel tijd waardoor je snel richting de skilift kan!

 8. Er is veel te doen
  Naast prachtige pistes is er vaak van alles te doen. Denk aan een afdaling op de rodelbaan, een winterse wandeling of paardrijden in de sneeuw. 

 9. Het gaat steeds beter
  Oefening baart kunst! Iedere dag krijg je meer zelfvertrouwen en kun je de geleerde technieken beter toepassen. Het is een fantastisch gevoel als je aan het eind van de week soepel de piste af daalt.

 10. Family time
  Samen de pistes onveilig maken, lunchen in de berghut en ’s avonds een spelletje spelen. Tijdens de wintersportvakantie heb je echt quality time. 

Alle rol & borstelbanen

bekijk de mogelijkheden

bekijk het aanbod

Groepsarrangementen

bekijk de mogelijkheden

Bekijk het aanbod

Ski- & Snowboard lessen

voor beginners en gevorderden

Les aanvragen
X