Home > Skiërs hebben de beste kont!

Skiërs hebben de beste kont!

Wekelijks in de sportschool of liever skiën?

Dit onderzoek had mijn aandacht. Veel Nederlanders zitten wekelijks in de sportschool voor een goede conditie maar zeker ook voor het perfecte figuur. Grote biceps en een strakke kont vallen daar natuurlijk ook onder en dat zorgt ervoor dat wij ons wekelijks in het zweet werken.

Zelf heb ik het niet zo met sportscholen, ze zijn vaak muf en ruiken naar zweet.

Zelf ben ik één van de vele skiërs, die gaat voor een hagelwitte piste en een strak blauwe lucht, liefst voorzien van stralende zon! Een vers spoor trekken in de sneeuw, genietend van een adembenemend uitzicht, koffie drinken en/of lunchen in een gezellige berghut en heerlijke frisse lucht!

Dat een pittige afdaling goed is voor je conditie weet iedere wintersporter!

Indoor skiën

Door het indoor skicentrum Chill Factore in het Verenigd Koninkrijk is onder 2000 mensen een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat we met skiën alle grote spiergroepen gebruiken welk ons helpen aan de meest perfecte kont! De dijen, hamstrings en bilspieren zijn het meest belast dankzij de gebogen positie van de benen tijdens het skiën.

Of we daarmee echt de beste kont krijgen van alle sporters maakt voor mij niets uit, zolang ik een paar keer per jaar heerlijk de piste mag afdalen hoor je mij niet klagen!

Rol & Borstelbanen

Bekijk de mogelijkheden

Bekijk het aanbod

Alle skihallen

bekijk de mogelijkheden

Bekijk het aanbod

Ski- & Snowboard lessen

voor beginners en gevorderden

Les aanvragen
X